Do pielęgnacji ciała oraz masażu.
Cudowny natłuszczająco nawilżający olej o wspaniałym zapachu świeżo rozłupanych orzechów kokosowych. Olej kokosowy tężeje w temperaturze poniżej 25°C i ma wtedy kolor biały. W postaci płynnej jest żółtawy. Stosuje się go do olejków do ciała i do masażu, a także do kremów dla cery suchej, dojrzałej, popękanej i zniszczonej promieniami słonecznymi, oraz do kremów przeciwko dermatozom, jak również do kosmetyków do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych. Działa na skórę chłodząco i łagodząco.
Olej stężały w temperaturze pokojowej dobrze się rozsmarowuje. Właściwie jak balsam.
Wspaniały po opalaniu! Skóra staje się kusząco błyszcząca, egzotycznie pachnąca, gładka i miękka. Mała ilość wystarcza na bardzo długo.
Olej nadaje się do pielęgnacji ciała, masażu, produkcji kosmetyków.
Olejek będzie idealny dla dbających o urodę, masażystów oraz producentów kosmetyków.
Olej cudownie pacznie kokosem.
Bezpieczeństwo: oleje i masła są czyste biologicznie, świeże, NIE ZAWIERAJĄ ŻADNYCH DOMIESZEK. Są one legalnie sprzedawane w Polsce. Przechowywanie oleju: jeśli na opakowaniu nie jest zaznaczone inaczej przechowuj olej lub masło w najchlodniejszej cześci mieszkania, w miejscu ciemnym, w opakowaniu szczelnym. Możesz przechowywać tłuszcz w lodówce i zużywać go porcjami.
Opakowanie: oleje i masła pakowane są w buteleczki lub słoiczki. Opakowanie zależy od ilości zakupionych produktów. Jeżeli więc chcecie Państwo by produkty zapakować w wybrany przez siebie sposób, proszę o kontakt. W miarę możliwości postaramy się zastosować do życzenia. Na dzień dzisiejszy oleje i masła rozlewane (nakładane) są do 100 ml butelek lub do słoiczków. Każde opakowanie posiada etykietę na której m.in. podany jest termin ważności.
Bardzo ważne: oleje i masła mają bardzo różne temperatury topnienia i tężenia. Niektóre z nich w czasie transportu na skutek przechowywania ich w niskiej lub wyższej temperaturze mogą odpowiednio zastygać, mętnieć, mogą pojawiać się w nich stałe cząstki czy osad ,lub też mogą stawać się ciekłe. Wszystkie te procesy są naturalne i odwracalne. Wahania temperatur podczas transportu nie mają wpływu na jakość produktów a zmiany stanu nie stanowią wady.