Sklep korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Twój koszyk jest pusty.

Szukaj

Kategorie

Bestsellery

Strona główna > Oleje naturalne > OLEJ RYCYNOWY

OLEJ RYCYNOWY

Producent: Artmade
OLEJ RYCYNOWY
Powiększ
Dostępne warianty:
90g - 6.29 zł
Dostępność: 24 godz.
W magazynie: 278 szt.
1kg - 54.00 zł
Dostępność: 24 godz.

OLEJ RYCYNOWY

Występuje także pod nazwą oleju rącznikowego, ponieważ otrzymywany jest z nasion rącznika pospolitego.

Olej rycynowy to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta. Na powietrzu gęstnieje, ale nie twardnieje. Stosowany jest w kosmetyce, jako odżywka do włosów suchych. Pomaga w odbudowie łamliwych i wypadających brwi i rzęs oraz paznokci i naskórka wokół nich. Jest częstym składnikiem tzw. domowych odżywek.Nie posiada smaku ani zapachu.

Oleju rycynowego nie wolno używać w czasie ciąży, gdyż może powodować powikłania w przebiegu ciąży i poronienia.

OLEJ RYCYNOWY

Występuje także pod nazwą oleju rącznikowego, ponieważ otrzymywany jest z nasion rącznika pospolitego.

Olej rycynowy to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta. Na powietrzu gęstnieje, ale nie twardnieje. Stosowany jest w kosmetyce, jako odżywka do włosów suchych, podaję przepis na miksturę : kilka łyżek oleju rycynowego miesza się z dwoma żółtkami jaja kurzego i łyżką oliwy z oliwek, taką miksturę nakłada się na włosy i przykrywa je foliowym czepkiem. Okład trzyma się na włosach przez całą noc, a rano myje głowę – pomaga sprawdziłam na własnej głowie.

Pomaga w odbudowie łamliwych i wypadających brwi i rzęs oraz paznokci i naskórka wokół nich. Jest częstym składnikiem tzw. domowych odżywek. Nie posiada smaku ani zapachu.

Zadbane dłonie to wizytówka każdej kobiety. Skóra dłoni jest najbardziej narażona na działanie czynników zewnętrznych. Zmarznięte dłonie, z przesuszoną skórą, otarcia naskórka, częste używanie detergentów lub innych środków chemicznych w czasie porządków, do tego łamliwe i niezdrowe paznokcie to problem niejednej kobiety. Olejek rycynowy uważany jest, za środek działający kojąco i regenerująco na skórę dłoni. Dłonie można smarować na noc olejkiem i nakładać rękawiczki bawełniane lub wykonywać kąpiel dłoni w lekko podgrzanym olejku.

Oleju rycynowego nie wolno używać w czasie ciąży, gdyż może powodować powikłania w przebiegu ciąży i poronienia.

Olejek rycynowy to pomoc dla zmęczonych nóg. Ma także działanie łagodzące bóle nóg, uczucie ich ciężkości. Do tego smarowanie na noc obolałych stóp i nóg ma wpływ bardzo korzystny na skórę. Staje się bardziej elastyczna i miękka. Olejek rycynowy zaleca się do smarowania pięt, w celu zapobiegania ich rogowaceniu i pękaniu. Warto używać olejku rycynowego w celu poprawienia wizerunku i kondycji skóry na naszych nogach.

Pomaga w walce z zaparciami.Nieprawidłowa dieta jest tylko jednym z elementów współczesnego szybkiego tempa życia ale to ona przyczynia się w dużej mierze do naszych kłopotów z zaparciami. Jemy szybko , dużo produktów przetworzonych, nafaszerowanych chemią itp. co powoduje problemy trawienne. Olejek działa przeczyszczająco. Należy jednak uważać z dawkowaniem, ponieważ przekraczanie dozwolonych dawek, zbyt długie użycie może doprowadzić do zachwiania pracy jelit. Dlatego używa się go doraźnie.

Olej rycynowy może być stosowany bezpośrednio na skórę w formie okładów lub smarowania, ale jest także składnikiem wielu gotowych maści aptecznych.

Warto wspomnieć również, że olejek rycynowy jest dodawany do niektórych kropli do oczu i zalecany w stanach zapalnych rogówki. Jego użycie jest także znane w ginekologii, w stanach chorobowych narządów wewnętrznych itp.


Najczęściej kupowany z...

OLEINA MASŁA SHEA
OLEINA MASŁA SHEA
5.90 zł
Olej z nagietka - wyciąg olejowy
Olej z nagietka - wyciąg olejowy
10.95 zł
BABKA PŁESZNIK NASIONA
BABKA PŁESZNIK NASIONA
9.25 zł
MASŁO SHEA KARITE NIERAFINOWANE
MASŁO SHEA KARITE NIERAFINOWANE
4.35 zł
OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW KOSMETYCZNY
OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW KOSMETYCZNY
4.69 zł
OLEJ LAUROWY
OLEJ LAUROWY
24.35 zł
OLEJ AVOCADO RAFINOWANY
OLEJ AVOCADO RAFINOWANY
5.99 zł

Opinie klientów

Brak opinii klientów dotyczących tego produktu.

Dodaj swoją opinię




12345


Aby dodawać opinie musisz mięć konto w naszym sklepie.
Nie masz konta? Zarejestruj się.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Zaloguj się

Nasi Partnerzy

Kontakt