Olej z dziurawca
Ekstrakt z dziurawca zwyczajnego, połączony z olejem ze słonecznika. Oto dobroczynny olej zawierający hyperycynę, bioflawonoidy, fitosterole polifenole.
W medycynie naturalnej olejek z dziurawca stosowany był od lat i nadal jest do nawilżania skóry, pobudzania jej do regeneracji, łagodzeniu ran. Ma on właściwości dezynfekujące, zmniejsza obrzęk na skórze spowodowany zapaleniem, przynosi ulgę swędzącej skórze.
Na pomoc skórze spalonej słońcem, poobijanej, z siniakami, a także dotkniętej artretyzmem, neuralgią, reumatyzmem przychodzi oleje z dziurawca.
Składniki oleju mogą wywoływać zwiększoną podatność na słonce, dlatego nie wolno używać olejku z dziurawca przebywając na słońcu.
Jest to wyciąg olejowy wysokiej jakości. Zawartość ekstraktu z dziurawca do 5 %. Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym.
Na każdym opakowaniu podane jest m.in. termin ważności, skład(INCI). Sprzedawane przez nas produkty są biologicznie czyste, nie zawierają żadnych konserwantów czy dodatków. Sprzedawane olej jest certyfikowany i przebadane przez odpowiednie laboratorium.