Sklep korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Twój koszyk jest pusty.

Szukaj

Kategorie

Bestsellery

Strona główna > Oleje naturalne > OLEJ Z PESTEK MALIN NIERAFINOWANY

OLEJ Z PESTEK MALIN NIERAFINOWANY

Producent: Artmade
OLEJ Z PESTEK MALIN NIERAFINOWANY
Powiększ
Dostępne warianty:
50ml - 19.90 zł
Dostępność: 24 godz.
100ml - 38.90 zł
Dostępność: 24 godz.
1L - 294.90 zł
Dostępność: 48 godz


Olej z pestek malin zimno tłoczony – jest to olej kosmetyczny doskonały do każdego rodzaju cery: dojrzałej, wrażliwej, trądzikowej jak zarówno suchej. Jest wyjątkowo dobrym kosmetykiem do pielęgnacji okolic oczu.

Działanie:
posiada silny filtr słoneczny o faktorze UVB 28-50 ( UVA ok 8),
doskonale chroni cerę przed nadmiernym promieniowaniem UV,
przyczynia się do regeneracji skóry jak również przyspiesza gojenie ran i oparzeń,
zapobiega powstawaniu przebarwień,
wyrównuje koloryt skóry,
doskonale radzi sobie w walce z trądzikiem,
ma działanie przeciw bakteryjne oraz wirusowe,
działa przeciwzapalnie, łagodząco, przeciwalergicznie,
nie dopuszcza do zapychania się ujść gruczołów łojowych,
likwiduje zaskórniki,
chroni przed pokrzywką, egzemą oraz zapaleniem dziąseł,
poprzez wzmacnianie bariery lipidowej naskórka skóra staje się gładka, miękka oraz elastyczna,
jest źródłem antyoksydantów i przeciwutleniaczy chroniących skórę przed działaniem wolnych rodników,
spłyca zmarszczki poprzez pobudzenie produkcji kolagenu i elastyny,

Właściwości:
jest stabilny,
dobrze się wchłania,
ma lekką konsystencję,
nie pozostawia tłustego filmu,
jest dobry pod makijaż,
posiada delikatny zapach,
jasno brązową barwę.
Zawiera:
80% kwasów nienasyconych (omega 6 ok 50%, omega 3 ok. 20%, omega 9 ok. 10%),
witaminę E (tokoferole alfa i gamma) ,
witaminę A (karotenoidy),
flawonoidy,
kwas elagowy - wykazujący działanie ochronne i regeneracyjne.
Skład:
100% Oleju z pestek malin zimno tłoczony. Produkt nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, ani perfum.
INCI: Rubus idaeus seed oil
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu,
Sprzedawany w butelce z ciemnego szkła z kroplomierzem
Pojemność: 50ml

 


Opinie klientów

Brak opinii klientów dotyczących tego produktu.

Dodaj swoją opinię




12345


Aby dodawać opinie musisz mięć konto w naszym sklepie.
Nie masz konta? Zarejestruj się.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Zaloguj się

Nasi Partnerzy

Kontakt