Sklep korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Twój koszyk jest pusty.

Szukaj

Kategorie

Bestsellery

Strona główna > Oleje naturalne > Olej z nagietka - wyciąg olejowy

Olej z nagietka - wyciąg olejowy

Producent: Artmade
Olej z nagietka - wyciąg olejowy
Powiększ
Dostępne warianty:
50ml - 10.95 zł
Dostępność: 24 godz.
100ml - 19.99 zł
Dostępność: 48 godz

Olej z nagietka, 50 ml

INCI: Glycine soya, Calendula

Właściwości:
natłuszcza, nawilża i wygładza skórę
ochrania
poprawia ukrwienie
działa przeciwbakteryjnie i przeciwwysiękowo
goi rany, łagodzi bóle po stłuczeniach

Jest to środek leczniczy, który powinien być w każdym domu.

Ma doskonałe właściwośći kosmetyczne a oprócz tego goi rany, łagodzi bóle po stłuczeniach (zmniejsza wysięk). Rewelacyjny jest przy oparzeniach termicznych i słonecznych, również dobry przy odmrożeniach.
Główne składniki oleju to karoten i pewne ilości olejku eterycznego. Olej z nagietka lekarskiego stosuje się w pielęgnacji skóry szorstkiej, suchej, łuszczącej się i pękającej. Może być stosowany również w pielęgnacji niemowląt, albo jako dodatek do kremów ochronnych. Pomaga poprawić ukrwienie, rozgrzewa skórę i ogranicza jej zapalenia. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, dezynfekująco i kojąco dla skóry. Jest znany w branży kosmetycznej ze swoich działań nawilżających, zmiękczających i przeciwzapalnych.

Nagietek to roślina jednoroczna dorastająca do 40 cm wys.

Skład chemiczny: Ziele i kwiat zawierają olejek eteryczny - 0,02-0,04%, flawonole (pochodne izoramnetyny i kwercetyny), glikozydy rambetyny, karotenoidy (likopen, rubiksantyna), saponozydy trójterpenowe (kalendulozyd A i B), sole mineralne (dużo miedzi -7,4 mg/kg, magnezu, tlenku wapnia - 8,7 g/kg, potasu - 20,2 g/kg, sodu - 0,31 g/kg, pięciotlenku fosforu - 6,6 g/kg, żelaza - 133 mg/kg, manganu - 48 mg/kg, cynku - 23 mg/kg, molibdenu - 0,43 mg/kg), alkohole trójterpenowe (faradiol, kalenduladiol, arnidiol), fitosterole (stigmasterol, beta-sitosterol), kwasy (ferulowy, kawowy, salicylowy), gorycz - kalendynę - 0,01%, garbniki -ok. 8-9%, śluzy, żywice, amyrynę i in.

Działanie zewnętrzne: Nagietek działa przeciwzapalnie, przeciwwirusowo, przeciwrzęsistkowo (pierwotniakobójczo), przeciwbakteryjnie, odtruwająco, przeciwwysiękowo; przyśpiesza gojenie się ran i naskórnikowanie.

Zastosowanie:
bezpośrednio na skórę
do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu


Galeria zdjęć




Najczęściej kupowany z...

OLEJ MACADAMIA ZIMNOTŁOCZONY 100%
OLEJ MACADAMIA ZIMNOTŁOCZONY 100%
11.49 zł
MASŁO KAKAOWE NIERAFINOWANE NATURALNE
MASŁO KAKAOWE NIERAFINOWANE NATURALNE
8.90 zł
MASŁO SHEA KARITE RAFINOWANE
MASŁO SHEA KARITE RAFINOWANE
4.00 zł
MASŁO SHEA KARITE NIERAFINOWANE
MASŁO SHEA KARITE NIERAFINOWANE
4.35 zł
OLEJ Z DZIURAWCA MACERAT
OLEJ Z DZIURAWCA MACERAT
8.85 zł
OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW KOSMETYCZNY
OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW KOSMETYCZNY
4.69 zł
OLEJ LAUROWY
OLEJ LAUROWY
24.35 zł
Olej z czarnego kminku 100%
Olej z czarnego kminku 100%
14.90 zł

Opinie klientów

Brak opinii klientów dotyczących tego produktu.

Dodaj swoją opinię




12345


Aby dodawać opinie musisz mięć konto w naszym sklepie.
Nie masz konta? Zarejestruj się.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Zaloguj się

Nasi Partnerzy

Kontakt